Learn2grow verzorgt succesvolle workshop op symposium “e-ducatio”

geplaatst in: Nieuws | 0

Vorige week organiseerde Dimensie, de studievereniging voor Psychologie, Onderwijskunde en Educational Science en Technology aan de TU Twente het symposium “e-ducatio” over het gebruik van (moderne) media in opleidingsprocessen.

’s ochtends waren er een drietal sprekers. en ’s middags waren er workshops waarvan er één verzorgd werd door Learn2grow.

De workshop van Learn2grow had als titel “Doe meer met online media!“. In deze workshop kozen we als uitgangspunt dat je bij onderwijsvernieuwing door media vooral gebruik moet maken van die middelen die de student al kent en beschikbaar heeft. In dit geval kozen we voor de gewone mobiele telefoon. Daarnaast brachten we een competitie-element in de workshop.De workshop werd deze middag twee keer gegeven.

Aan de hand van een tweetal vraagstellingen uit de biologie en de aardrijkskunde moesten de deelnemers via SMS, MSN of Ping mensen uit binnen- en buitenland bevragen.  Antwoorden uit het buitenland leverden bonuspunten op.

De antwoorden werden zowel kwalitatief als kwantitatief verwerkt in online applicaties. Vooral het competitie-element zorgde voor veel enthousiasme bij de deelnemers. Een nadeel was wel dat deelnemers die alleen SMS ter beschikking hadden enigszins op kosten gejaagd weren.

Als met al een succesvolle workshop in een zeer goed en strak georganiseerd symposium. Voor herhaling vatbaar!